Είστε εδώ
Home > ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ > Ενοχλητική εισβολή από περίεργες «βρωμούσες»

Ενοχλητική εισβολή από περίεργες «βρωμούσες»

Με αφορμή του μεγάλου αριθμού δειγμάτων από πολίτες, η Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος δίνει σχετικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο έντομο.

Tα έντομα της οικογενείας Cydnidae, της τάξεως των Ημιπτέρων, μοιάζουν με αυτά της οικογένειας Pentatomidae (κοινώς βρωμούσες) τόσο σε γενικότερη εξωτερική εμφάνιση όσο και στη μορφή των κεραιών, αλλά έχουν περισσότερο ελλειπτικό σχήμα και κνήμες με άκανθες. Το μέγεθός τους δεν ξεπερνά τα 8 mm και το χρώμα τους κυμαίνεται από μαύρο έως κοκκινωπό. Τρέφονται με ρίζες φυτών και συνήθως εντοπίζονται κάτω από πέτρες, ξύλα ή σανίδες, στην άμμο ή κοντά στις ρίζες αγρωστωδών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύκτας προσελκύονται από τα φώτα. Τα συγκεκριμένα είδη δεν θεωρούνται υγειονομικής σημασίας (να μεταδώσουν ασθένειες στον άνθρωπο) αλλά μπορεί να προκαλέσουν όχληση λόγω του μεγάλου αριθμού ατόμων που εμφανίζονται.

Όπως μας ενημερώνει η εταιρεία THE CLEANERS έχει ήδη στη διάθεσή της σχετική εφαρμογή για την καταπολέμηση του συγκεκριμένου εντόμου, την οποία έχει χρησιμοποιήσει με αποτελεσματικότητα σε σπίτια και εταιρείες.

GREEKPRO.EU

Σχστικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Πάνω